Burkina Faso'da 'ordu üniformalı kişiler' 60'tan fazla sivili katletti

Burkina Faso'da 'ordu üniformalı kişiler' 60'tan fazla sivili katletti

Burkina Faso'da ordu üniformalı silahlı kişilerin bir köye yönelik saldırısında 60 sivili katlettiği bildirildi.

Burkina Faso'nun kuzeyinde ordu üniformalı şahısların 60 kadar sivili katlettiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığına göre, olay cuma günü Burkina Faso'nun kuzeyinde Ouahigouya bölgesinin Mali sınırı yakınlarındaki Karma köyünde meydana geldi.

Ouahigouya ilindeki emniyet kaynakları, sivillerin Burkina Faso silahlı kuvvetleri üniformalarını giyen kişilerce gerçekleştirildiğini belirtirken olay hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

AFP'nin haberine göre, bazı görgü tanıkları, 100'ün üzerinde kişinin motosiklet ve pikaplarla Karma köyünü bastığını söyledi.

Görgü tanıklarına göre, meydana gelen olayda 80 kadar kişi hayatını kaybetti.

Ouahigouya'da sivil katliamının gerçekleştiği Karma köyünün 40 kilometre ötesindeki Aorema köyünde geçtiğimiz günlerde ordu güçlerine yönelik saldırıda 8 asker ve 32 silahlı milis olmak üzere 40 kişinin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Burkina Faso'da son dönemde özellikle darbenin ardından cunta güçleri ve ona bağlı silahlı milislerin sivillere yönelik saldırılarında artış yaşanıyor.

Son saldırının da orduya bağlı milis gruplarca gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.