Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 42 ölü

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 42 ölü

Burkina Faso'nun kuzeyinde cihat yanlısı grupların ordu güçlerine düzenlediği saldırılarda 42 asker ve milisin öldüğü bildirildi.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun kuzeyinde cihat yanlısı gruplar ile ordu güçleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

AFP'nin haberine göre, cihat yanlısı grupların cumartesi günü Ouahigouya kentinin Aorema bölgesinde ordu güçlerine düzenlediği saldırıda 8 asker ve 32 silahlı milis olmak üzere 40 kişi öldü.

Habere göre, cihat yanlısı grupların saldırdığı ordu güçleri Ouahigouya havalimanının güvenliğini sağlamaktan sorumluydu.

Burkina Faso ordusundan yapılan açıklamada, askeri güçlerin misilleme saldırılarında cihat yanlısı gruplara bağlı en az 50 savaşçının öldürüldüğü bildirildi.

Öte yandan pazar günü Kuzey Merkez bölgesindeki Bam eyaletined bulunan Kongoussi yerleşim yerinde yaşanan çatışmalarda ordu güçlerinden 2 askerin, cihat yanlısı gruplardan da 20 kişinin öldüğü belirtildi.

Ordu güçlerine yönelik üst üste düzenlenen saldırıların sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmazken yerel kaynaklar saldırıların El Kaide'nin Batı Afrika kolu "Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin" (CNİM) tarafından gerçekleştirildiğini yazdı.

Burkina Faso'da askeri cunta yönetimi, geçtiğimiz günlerde ülkede varlığını artıran cihat yanlısı gruplara karşı cunta liderine ve orduya geniş haklar tanıyacağı düşünülen 'genel seferberlik' ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.