Buteflika karşıtı göstericilere polisten göz yaşartıcı gazla müdahale

Buteflika karşıtı göstericilere polisten göz yaşartıcı gazla müdahale

Cezayir lideri Abdulaziz Buteflika'nın 5’inci dönem için de cumhurbaşkanlığına aday olmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriler devam ediyor.

Güvenlik güçleri, Abdulaziz Buteflika'nın 5’inci dönem için de cumhurbaşkanlığına aday olmasını protesto etmek amacıyla 1 Mayıs Meydanı’nda toplanan göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Polis kuvvetleri, sabahın erken saatlerinden itibaren büyük meydanlara konuşlanırken göstericilerin Cumhurbaşkanlığı, Hükümet Sarayı, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Meclis binası gibi başlıca hükümet binalarına erişiminin engellenmesi için alınan sıkı güvenlik önlemleri kapsamında tüm sokaklar kapatıldı.

1950’li yıllarda, Cezayir Kurtuluş Devrimi’nin simgesi olan Cemile Buhayrad ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan emekli Tuğgeneral Ali Gadiri’nin seçim kampanyası yöneticisi ve aynı zamanda emekli avukat olan Mukrin Ait El-Arabi de göstericiler arasındaydı.

Cezayir İçişleri Bakanı Nurettin Bedevi, eyalet ve şehirlere giriş kontrollerinin sıkılaştırılması, önemli kurum ve ticaret merkezlerinin koruma altına alınması, başkentteki yürüyüşlerin engellenmesi ve Ali Belhac adına planlanan faaliyetlerin önlenmesi için güçlerine talimat verdi.

İslami Selamet Cephesi’nin eski liderlerinden Ali Belhac, protesto gösterilerine katılımının önlenmesi için evinden çıktığı sırada gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.