Cezayir'de beşinci kez aday olan Buteflika'ya karşı halk sokağa indi

Cezayir'de beşinci kez aday olan Buteflika'ya karşı halk sokağa indi

19 yıldır ülkeyi yöneten 81 yaşındaki Cezayir Devlet Başkanı Buteflika’nın 5. kez aday olacağını açıklaması üzerine, binlerce kişi gösteri yasağına rağmen protesto gösterileri düzenledi.

Cezayir'de 81 yaşındaki devlet başkanı Abdülaziz Buteflika’nın bir dönem daha bu görevde kalmak için, Nisan ayında yapılacak seçimlerde aday olacağını açıklamasının ardından başkent Cezayir’de protesto gösterileri düzenlendi.

Cezayir'de gösteri yasağı olmasına rağmen izinsiz bir şekilde toplanan eylemcilerle polis arasında yer yer çatışmalar yaşandı. Güvenlik güçlerinin protesto eylemini dağıtmasının ardından göstericiler devlet başkanlığı sarayına yürüdü. Saray yakınlarında polisle çatışan eylemcilerden çok sayıda kişi gözaltına alındı.

"Gizli başkan Said Buteflika"

Başkent Cezayir’in merkezinde düzenlenen gösteride eylemciler, üzerlerinde "Beşinci döneme hayır" ve "Ne Buteflika Ne Said" yazılı pankartlar taşıdı.

Halktaki genel kanı, 2013 yılında felç geçiren ve o günden bu yana tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan Devlet Başkanı Buteflika’nın kardeşi Said Buteflika’nın perde arkasında devlet işlerini yönettiği ve bu görevi ileride resmen devralacağı yönünde.

Bu arada başkent Cezayir dışında, ülkenin diğer kentlerinde de gösteriler düzenlendiği ve bu gösterilere ağırlıklı olarak gençlerin katıldığı bildirildi.

Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya, Buteflika’nın sağlık sıkıntılarının, bir dönem daha devlet başkanlığı görevinde bulunmasının önünde bir sorun teşkil etmediğini ifade ederek, mevcut devlet başkanını yeniden aday göstermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.