"Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde 253 Filistinli öldürüldü, 25 bin Filistinli ise yaralandı

"Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde 253 Filistinli öldürüldü, 25 bin Filistinli ise yaralandı

Filistin'de 8 ay önce başlayan "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri boyunca 253 Filistinli'nin öldürüldüğü, 25 bin Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi.

Filistin'de 8 ay önce başlayan "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri boyunca 253 Filistinlinin öldürüldüğü, 25 bin Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi.

Askeri kaynaklara göre İsrail, geçen hafta dört Filistinlinin öldürülmesinin ardından yeniden İsrail sınırında gösterilerin alevlenmesinden endişe ediyor.

Ramallah’daki Abdullah el Horani Belgelendirme Merkezi’nin raporuna göre 30 Mart’ta başlayan gösterilerde 253 Filistinli öldürüldü. Öldürülenlerden 11’inin cesedi halen İsrail’in elinde bulunuyor.

Şarkul Evsat'ın haberine göre merkez, gösterilerin başladığı tarihten 22 Aralık’a kadar olan süreçte 253 kişinin öldürüldüğünü, 25 bin 447 kişinin yaralandığını ve 13 bin 750 kişinin Gazze’deki hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi. İsrail güçleri tarafından atılan göz yaşartıcı bombalardan etkilenenlerin ise alanda tedavi edildiği kaydedildi. Yaralanmaların sebebi olarak gösterilerde kullanılan gerçek mermiler ve İsrail’in gerçekleştirdiği bombalamalar gösterildi.

Rapora göre öldürülen çocukların sayısı ise ikisi kız olmak üzere 45. Yaşamını yitirenlerin yüzde 17,7’si çocuklardan oluşuyor. Üç çocuğun cesedi ise halen İsrail’in elinde bulunuyor. İsrail kuvvetlerinin öldürdüğü en küçük çocuk 1,5 yaşında. Yapılan açıklamalar yürüyüşlerde toplam 4 bin 379 çocuğun yaralandığı yönünde.

Yaşamını yitirenler arasında iki Filistinli kadın da var. Bunlardan birinin evinin bombalanması sonucu ölen ve dokuz aylık hamile olan İnas Ebu Humaş, diğerinin de sağlık çalışanı Rezan Neccar olduğu belirtildi. Gösterilerde 600’ü gerçek mermiyle olmak üzere toplam 2 bin 50 kadının yaralandığı kaydedildi.

İsrail askerlerinin saldırılarında öldürülen sağlık görevlilerinin sayısı 3, yaralanan sağlık görevlilerinin toplam sayısı ise 470 olarak verildi. Söz konusu sağlık görevlilerinin güvenlik şeritlerinden 500 metre uzakta kurulan tıbbi noktalarda görev yaptığına dikkat çekildi. Ayrıca saldırı nedeniyle çıkan yangınlarda 84 ambulansın ve tıbbi aracın da hasar gördüğü bilgisi aktarıldı.

Yürüyüşlerde öldürülenler arasında Yaser Murteci ve Ahmed Ebu Hüseyin adlarında iki de gazeteci vardı. Yaralanan toplam 263 gazetecinin 140'ının gerçek mermi ile yaralandığı aktarıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.