Gazze gösterilerinde Filistinli bir kadın vurularak öldürüldü

Gazze gösterilerinde Filistinli bir kadın vurularak öldürüldü

Gazze sınırında Cuma günü düzenlenen protesto gösterilerinde bir Filistinli kadın vurularak öldürüldü.

Gazze sınırında Cuma günü düzenlenen protesto gösterilerinde bir Filistinli kadın İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü.

Gazze'de Mart ayından bu yana devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri bu hafta da gerçekleştirildi. İsrail sınırında gerçekleştirilen eylemlere İsrail askerlerinin gerçek mermiyle müdahalesi sonucu aralarında bir gazeteci ve bir sağlık görevlisinin de bulunduğu 25 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra tarafından yapılan açıklamada gösterilerde kimliği belirlenemeyen bir Filistinli kadının da öldürüldüğü belirtildi. Kudra, Filistinli kadının başından vurularak öldürüldüğünü dile getirdi.

Öte yandan Batı Şeria'daki El Halil kentinde de bir Filistinli sivil, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybetti.

Gazze halkı, 10 yıldan uzun süredir devam eden kuşatmaya karşı 30 Mart'tan bu yana İsrail sınırında düzenli olarak protesto gösterileri düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.