Casusluk iddiaları öne sürülmüştü: Kim Jong nükleer ekibini değiştirdi

Casusluk iddiaları öne sürülmüştü: Kim Jong nükleer ekibini değiştirdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, casusluk iddiaları üzerine eski dışişleri bakanı da dahil bazı diplomatları görevden alarak ABD Başkanı Trump ile yapacağı görüşmede kendisine eşlik edecek ekibe yeni isimler ekledi.

Eski dışişleri bakanı yardımcısı dahil bazı eski diplomatları casusluk yaptıkları iddiasıyla görevden alan Kuzey Kore lideri, Trump'la yapacağı görüşmede kendisine eşlik edecek yeni isimler belirledi.

27 Şubat'ta Vietnam'da yapılacak ikinci Kim Jong Un - Donald Trump zirvesi öncesinde, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde önemli isim değişiklikleri oldu.

Güney Koreli yetkililerin ve uzmanların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Kim Jong Un, son dönemde ortaya çıkan bilgi sızdırma iddiaları sebebiyle, babasının döneminden bu yana görevde olan deneyimli diplomatlara olan güvenini kaybetti.

Bazıları ülkenin kurucu lideri olan dedesinin zamanında da görev yapmış eski diplomatların neredeyse tamamı görevden alındı. Kim Jong Un, onların yerine, Trump'la yapacağı müzakerelerde kendisine eşlik etmesi için genç diplomatları görevlendirdi.

ABD'nin nükleer enerji temsilcisi Stephen Biegun'la doğrudan çalışması için, daha önce adı pek duyulmamış olan Kim Hyok Chol görevlendirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.