Trump ile Kim Jong Vietnam'da görüşecek

Trump ile Kim Jong Vietnam'da görüşecek

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 27-28 Şubat tarihleri arasında Vietnam'da görüşeceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 27-28 Şubat tarihleri arasında Vietnam'da görüşeceğini açıkladı.

Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Trump, "Temsilcilerim çok verimli bir toplantının ardından Kim Jong-un ile yapılacak 2. zirvenin nerede ve ne zaman yapılacağına dair bir anlaşma sonrasında Kuzey Kore'den ayrıldı. Zirve 27-28 Şubat tarihleri arasında Vietnam'ın başkenti Hanoi'de yapılacak." ifadelerini kullandı.

Kim Jong ile görüşmeye çok istekli olduğunu belirten Trump, "Kim Jong-un liderliğindeki Kuzey Kore çok büyük bir ekonomik güç olacak. Bu bazılarını şaşırtabilir ancak beni şaşırtmaz çünkü onu tanıma fırsatı buldum ve ne kadar yetenekli olduğunu anladım. Kuzey Kore farklı bir rokete sahip olacak. Ekonomik roket!" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington’ın Pyongyang elçisi Steven Pigeon’un,  Kuzey Koreli mevkidaşı Kim Hyon-chul ile nükleer silahsızlanma, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi Kore Yarım adasında barışın sağlanması gibi konuları görüştüğünü açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.