Çavuşoğlu Esed rejimiyle görüşmelere dair tarih verdi

Çavuşoğlu Esed rejimiyle görüşmelere dair tarih verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakan yardımcısı düzeyinde dörtlü toplantının 3-4 Nisan tarihlerinde Moskova'da gerçekleşeceğini söyledi.

(Fotoğraf: Twitter / Mevlüt Çavuşoğlu)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, Esed rejimi ve İran'dan bakan yardımcılarının katılacağı dörtlü toplantının, 3-4 Nisan tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacağını açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 6-7 Nisan tarihlerinde Türkiye ziyaretinde ikili ilişkilerin farklı boyutlarını görüşme imkanı bulacaklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, "Geniş anlamda konuşacağımız konular var. İkili ilişkilerin yanı sıra tahıl anlaşmasının uzatılması var. Onunla ilgili perşembe günü (30 Mart) BM Genel Sekreteri ile de bir görüşme yaptık. Genel Sekreter, Türkiye'nin, özellikle Rusların şikayet ettiği bankaların ödemeleri gibi bazı konularda katkı sağlayıp sağlamayacağını sordu. Onun üzerinde çalışıyoruz. Rusya, tahıl anlaşmasının 60 gün uzatılmasına 'evet' dedi. 120 gün şu anda daha net değil, bunu konuşacağız." dedi.

Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmede "Suriye, Libya ve diğer bölgesel konuların da masaya yatırılacağını ifade ederken Suriye ile ilgili siyasi süreç, göçmenlerin durumu ve depremlerden sonra oraya yapılacak insani yardımların artırılması konularının değerlendirileceğini" söyledi.

Çavuşoğlu, "Rusya'nın ev sahipliği ve kolaylaştırıcılığında Suriye ile bir angajman süreci başladı biliyorsunuz. Daha sonra İran da bu sürece dahil oldu. Bazılarınız Mısır'ı ziyaretimizde vardı ve Mısır'da sizlere bakan yardımcıları düzeyindeki toplantının ertelendiğini söylemiştik. Şimdi o toplantının tarihi netleşti. Bakan yardımcısı düzeyinde dörtlü toplantı, 3-4 Nisan tarihlerinde Moskova'da gerçekleşecek." dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.