Çavuşoğlu: İsrail'in Mescid-i Aksa baskınını şiddetle lanetliyoruz

Çavuşoğlu: İsrail'in Mescid-i Aksa baskınını şiddetle lanetliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in dün gece Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınını şiddetli şekilde lanetlediklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptıkları baskını kınadı ve "İsrail'in yaptıklarını kabullenmek mümkün değil. Şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. İsrail'in bu tür saldırıları hemen sonlandırması lazım. Koalisyona baktığımızda ırkçı isimler var. İsrail'in dün Mescid-i Aksa'da attığı adımı kabul etmek mümkün değil " dedi.

"Umarız bir daha tekrarlanmaz. Bakanlığımız da bir açıklama yaptı. Bunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullanan Dışişleri bakanı İsrail ile diyaloğun başladığını, ancak bu diyaloğun Filistin pahasına olamayacağını" söyledi.

Ne olmuştu?

İsrail güçleri dün gece Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş, baskında Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşanmıştı.

İsrail güçleri orantısız güç kullanarak 400'den fazla Filistinliyi gözaltına almıştı.

Öte yandan İsrail'in Mescid-i Aksa baskınıyla eş zamanlı olarak Gazze'den Yahudi yerleşimlere füze atışı yapıldı. İsrail ise karşılık olarak Gazze'ye hava saldırısı düzenledi.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.