İsrail ablukası Gazze'deki Filistinlileri yoksulluğa mahkum ediyor

İsrail ablukası Gazze'deki Filistinlileri yoksulluğa mahkum ediyor

Filistinli İşçiler Genel Sendikası, İsrail'in abluka uyguladığı Gazze'de nüfusun yarısından fazlasının geçim sıkıntısı yaşadığını açıkladı.

Filistinli İşçiler Genel Sendikası, İsrail'in Gazze'ye yönelik 2007'den bu yana sürdürdüğü abluka sebebiyle bölgede yaşayan Filistinlilerin yüzde 50'den fazlasının maddi geçim sıkıntısı çektiğini açıkladı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, yüzde 60'tan fazla işsizlik, yüzde 64 yoksulluk ve yüzde 70 gıda güvensizliği oranları nedeniyle Gazze nüfusunun yarısından fazlasının günlük gelir kaynaklarından mahrum olduğu vurgulandı.

Raporda, İsrail'in ablukasının Filistinlileri insani yardımlara mahkum ettiği, verilere göre yaklaşık olarak 1,5 milyon Filistinlinin insani yardıma muhtaç olduğu bilgisi yer aldı.

Öte yandan binlerce Filistinli İsrail'in Gazze'ye yıllardır sürdürdüğü saldırılardan da etkileniyor.

Gazze'de Şucaiyye mahallesi sakinlerinden Salih Ebu Acva, 2014'de İsrail'in bölgeye yönelik şiddetli saldırılarında fabrikasının hedef alındığını ve böylece işsiz kaldığını söyledi.

New Arab'a konuşan 7 çocuk sahibi Ebu Acva, İsrail abluka altına aldığında ve Batı Şeria'ya ürünleri göndermeyi engellediğinde maddi gelirinin büyük oranda azaldığını ifade etti.

Ebu Acva tüm gelirini ise İsrail güçlerinin 2014'te altı katlı binasına ve fabrikasına saldırdığında yitirdiğini belirtti. 4 milyon ABD dolarından fazla kaybı olduğunu vurgulayan Ebu Acva, kendisine yalnızca 750 bin dolar tazminat ödendiğini dile getirdi.

2,3 milyon nüfusu bulunan Gazze'de işsiz sayısının 250 bin kişiden fazla olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.