"Mescid-i Aksa'da Filistinlilere uygulanan şiddet İsrail'in imajına zarar verdi"

"Mescid-i Aksa'da Filistinlilere uygulanan şiddet İsrail'in imajına zarar verdi"

Üst düzey İsrailli bir yetkili, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere aşırı ve orantısız güç kullanımının İsrail'in küresel sahnedeki itibarını zedelediğini ifade etti.

İsrailli üst düzey bir yetkili, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere uygulanan şiddet görüntülerinin İsrail'e pahalıya patladığını öne sürdü.

Times of Israel haber sitesinin İsrail merkezli Kanal 12'den aktardığı habere göre yetkili, "yüzlerce Filistinlilinin İsrailli sivillere ve güvenlik güçlerine kullanmak üzere Mescid-i Aksa'da silah depoladığına ilişkin istihbarat elde etmesi sonrasında polisin ibadethaneye girmekten başka seçeneğinin kalmadığını" savundu.

Radikal Yahudilerin, Hamursuz Bayramını gerekçe göstererek Mescid-i Aksa'da kurban kesme ve ibadet etme girişimlerinde bulunması sonrası Filistinliler mescid içerisinde nöbet tutacağını açıklamıştı.

Öte yandan İsrailli yetkili, Filistinlilere karşı aşırı ve orantısız şiddet kullanıldığını kabul ederken bu durumun İsrail'in uluslararası sahnedeki imajına zarar verdiğini, Mescid-i Aksa'nın tehlike altında olduğuna dair iddiaları meşrulaştırdığını vurguladı.

Üst düzey yetkili ayrıca, "daha önce polislere itidalli davranmaları gerektiği yönünde uyarılar yapıldığından Filistinlilere yönelik tutumun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini" söyledi.

İsrail güçleri, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskında birçok Filistinliyi yaralamış ve gözaltına almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.