Tel Aviv'de saldırı: Ölü ve yaralılar var

Tel Aviv'de saldırı: Ölü ve yaralılar var

Tel Aviv'de dün gece saatlerinde düzenlenen saldırı neticesinde bir kişinin öldüğü açıklandı.

Tel Aviv'de dün gece saatlerinde bir Filistinlinin araçla yaptığı saldırıda İtalyan bir turistin öldüğü, birçok kişinin yaralandığı açıklandı.

İsrail güvenlik kaynakları, saldırının Batı Şeria sınırı yakınlarındaki Kafr Kasım'lı İsrail vatandaşı bir Arap tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Saldırıda bir İtalya vatandaşı ölürken 5 İtalyan ve İngilizin yaralandığı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Vedant Patel, saldırının ardından yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin ve halkının yanında olduklarını söyledi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Yöneticisi Nihad Awad El Cezire'ye verdiği demeçte, "Cuma günü gerçekleşen şiddetin, İsrail'in yıllardır Filistinlier üzerinde sürdürdüğü boyun eğdirme, küçük düşürme ve baskının sonucu olduğunu" belirtti.

İsrail ordusunun Mescid-i Aksa'da Filistinlilere karşı uyguladığı şiddetin ardından artan öfkeye dikkati çeken Awad, "Filistinlilerin bu sebeple kendilerini savunmak amacıyla her şekilde karşılık vereceğinin gözlemleneceğini" ifade etti.

Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınlar ve Kıble Mescidi'nde bulunan Filistinlilere yönelik şiddet sonrasında bölgede gerilim tırmanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.