"İsrail, Hamursuz Bayramı sonrası Gazze'ye saldırı başlatacak"

"İsrail, Hamursuz Bayramı sonrası Gazze'ye saldırı başlatacak"

Filistin yönetimi, Yahudilerin Hamursuz Bayramı sonrasında İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı düzenleyeceğini iddia etti.

Filistin yönetimine bağlı Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı yapma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "imajının zedelenmesinin önüne geçmek için" Gazze'ye saldırı gerçekleştirmeyi düşündüğü öne sürüldü.

Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik saldırı planlarının onun "siyasi kurtarıcısı" olarak nitelendirildiği açıklamada, saldırıların Yahudilerin Hamursuz Bayramı sonrası gerçekleşeceğine dikkat çekilirken uluslararası toplum, durumun meydana getireceği tehlikeler karşısında uyarıldı.

Radikal Yahudilerin Hamursuz Bayramını gerekçe göstererek Mescid-i Aksa'da kurban kesme ve ibadet etme girişimleri sonrası Filistinliler bölgede nöbet tutma kararı almıştı.

Daha sonra İsrail güçleri, Aksa'ya baskın gerçekleştirerek Filistinlilere sert müdahalelerde bulunmuştu. Filistinli gruplar söz konusu müdahalelere tepki olarak İsrail'e roket atışları yapmıştı. İsrail de hava saldırılarıyla karşılık vererek Gazze'yi vurmuştu.

Filistinliler, taraflar arasındaki mevcut gerilimin daha da artacağından ve İsrail'in Gazze'ye yönelik geniş kapsamlı bir saldırı yürüteceğinden endişe ediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.