İsrail Ramazan ayında Filistinlileri katletmeyi sürdürüyor

İsrail Ramazan ayında Filistinlileri katletmeyi sürdürüyor

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateşte El Fetih örgütünün silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı liderlerinden iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dün (11 Nisan Salı) akşama doğru İsrail güçlerinin Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Deyru'l Hatab beldesinde düzenledikleri saldırıda iki kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı.

Walla haber sitesinin haberine göre, İsrail askerleri Nablus yakınlarındaki Alon Morye Yahudi yerleşim merkezi civarında iki Filistinliye pusu kurdu ve yaklaştıkları sırada üzerlerine ateş ederek ikisini öldürdü.

İsrail ordusu söz konusu Yahudi yerleşim yerine ateş etmeye çalışmalarının ardından iki Filistinlinin öldürüldüğünü öne sürdü. İsrail'in açtığı ateşte hayatını kaybeden iki Filistinlinin El Fetih örgütünün silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı liderlerinden olduğu belirtildi.

Walla haber sitesi, İsrail askerlerinin iki adet M16 tipi silahla, bir tabanca ele geçirdikleri iddiasında bulundu.

İsrail güçleri bugün öğle saatlerinde de Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El Halil'in Eski Şehir mıntıkasında bir Filistinliyi yaraladıktan sonra gözaltına almıştı.

Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin bir Filistinliyi Eski Şehir mıntıkasındaki Es Selayime Mahallesi'ne kurulan askeri kontrol noktasında şiddetle darp ederek yaraladıktan sonra ambülansla götürdüklerini dile getirdi.

İsrail güçlerinin 2023 yılında katlettiği Filistinlilerin sayısının 100'e yaklaştığı ifade ediliyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi, Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.