Radikal Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınlarına Ramazan bitimine kadar izin verilmeyecek

Radikal Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınlarına Ramazan bitimine kadar izin verilmeyecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, üst düzey güvenlik yetkilileriyle yaptığı istişareler sonucunda radikal Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının Ramazan bayramına kadar durdurulması kararı alındığını açıkladı.

(Fotoğraf: Al Qastal News)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, radikal Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının Ramazan ayının geri kalanında durdurulacağını açıkladı.

Netanyahu'nun güvenlik yetkilileriyle yaptığı istişareler sonucunda radikal Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarının Ramazan ayının son 10 gününde durdurma kararı aldığı belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, iç istihbarat Shin Bet Başkanı Ronen Bar ve Emniyet Müdürü Yaakov Shabtai'nin kararı desteklediği bildirildi.

Daha önce bakan sıfatıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen ve radikal Yahudilerin Aksa'ya yönelik baskınlarını teşvik eden İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, alınan karara karşı çıkarak kararın 'barışı getirmeyecek ve güvenlik durumunu kötü hale getirebilecek ciddi bir hata olduğunu' söyledi.

Radikal Yahudiler Ramazan ayında birçok kez Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti. Radikal Yahudilerin Aksa'da kurban kesme girişimleri gerilimin tırmanmasına sebebiyet vermişti.

Öte yandan Yahudilerin Hamursuz Bayramının bitiş sürecinde Mescid-i Aksa'nın bitişiğindeki Ağlama Duvarı çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılacağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.