Çavuşoğlu Zaho'da sivillerin bombalandığı saldırıyla ilgili konuştu

Çavuşoğlu Zaho'da sivillerin bombalandığı saldırıyla ilgili konuştu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu TRT Haber’e konuk oldu ve dün Zaho'da sivillere karşı gerçekleştirilen bombardımanda Türkiye’nin sorumluluğunun olmadığını söyledi.

Bugün TRT Haber'e konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın kuzeyindeki Zaho ilçesinde 9 sivilin öldüğü, 30'dan fazlasının da yaralandığı saldırı hakkında konuştu.

Saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilmediğini ifade eden Çavuşoğlu konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Saldırıyı terör örgütlerinin gerçekleştirdiğini düşünüyoruz"

"Dün bu üzücü haberi aldıktan sonra bir açıklama yaptık. Bir kere daha vefat eden 9 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara şifa diliyoruz. İhtiyaç duyulursa yaralıları Türkiye’ye getirebileceğimizi de söyledik. Bu saldırı ile ilgili Türkiye’yi suçlayıcı, karalayıcı haberler de çıktı. Yaptığımız açıklamada bunu net bir şekilde yalanladık, daha doğrusu Türkiye’nin hiç bir zaman sivillere yönelik bir saldırı gerçekleştirmediğini tüm dünya bilir. Uluslararası hukuka uygun bir şekilde biz terörle mücadelemizi sürdürüyoruz.

Dün bu haberler gelir gelmez tabii ilgili kurumlarımızla istişareler yaptık. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden aldığımız bilgiye göre herhangi sivillere yönelik bir saldırımız olmamıştır. Bizim hedefimiz Suriye’de terör örgütleri olmuştur. Irak’ta da bugüne kadar hep terör örgütlerine yönelik olmuştur. Terör örgütlerinin gerçekleştirdiğini düşündüğümüz bu hain saldırı neticesinde Irak makamlarıyla işbirliği yapabileceğimizi de açıkladık. Bir kez daha buradan vurgulamak istiyoruz. Bu sis perdesi aralanmadan Türkiye’ye yönelik suçlamaları reddediyoruz. Türkiye’ye yönelik gerek yetkili gerek yetkisiz yapılan açıklamaları da reddediyoruz."

Saldırıyla ilgili olarak Bağdat yönetimi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Türkiye'yi sorumlu tutmuştu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.