Çavuşoğlu'dan NATO açıklaması: YPG planımız yayımlanmadan Baltık planı yayımlanmayacak

Çavuşoğlu'dan NATO açıklaması: YPG planımız yayımlanmadan Baltık planı yayımlanmayacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'NATO planlarında Türkiye’nin taviz verdiği' şeklinde çıkan yorumlarının doğru olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'NATO planlarında Türkiye’nin taviz verdiği' şeklinde çıkan yorumlarının doğru olmadığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu ayrıca "Bizim plan (YPG/PYD/PKK'nın tehdit olarak nitelendiği) yayımlanmadan onların planı da (Baltık) kesinlikle yayımlanmayacak." dedi.

Çavuşoğlu, 5. MED Akdeniz Diyaloğu Forumu’na katılmak üzere geldiği İtalya’nın başkenti Roma’da, gazetecilerin son NATO zirvesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Libya ile yapılan anlaşmaya değinen Çavuşoğlu: "Doğu Akdeniz'de Rum kesimi hariç bölgedeki tüm ülkelerle ikili ve çok taraflı anlaşmalar yapabiliriz" ifadesini kullandı.

Yunanistan’ın Libya büyükelçisini sınır dışı etmesi kararını eleştiren Çavuşoğlu, 'Libya ile İmzalanan mutabakat zaptı için büyükelçiyi sınır dışı etme kararını kınıyoruz. Libya bağımsız, egemen bir devlettir. Bu, Yunanistan'ın gerçek yüzünü göstermiştir'' dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.