Çavuşoğlu'ndan 'Suudi Arabistan' çıkışı

Çavuşoğlu'ndan 'Suudi Arabistan' çıkışı

Bakan Çavuşoğlu, El Cezire televizyonunda gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, El Cezire televizyonunda gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ölü ele geçirilmesi sürecinde, ABD'nin ilgili birimleri ve Türk kurumları arasında iş birliği yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Bundan sonra, gerek DAEŞ, YPG/PKK ve diğer terör örgütleriyle de mücadelede biz herkesle iş birliği yapmak isteriz çünkü terörün her türlüsüyle mücadele etmezsek, hiçbirimiz güvende olmayız." ifadelerini kullandı.

"Bizim harekatımızı eleştirmeleriyle, Yemen'de yapılanları kıyaslayacaksak o zaman gerçekten söylenecek çok söz var. Biz harekatı terör örgütüne karşı yaptık." diyen Çavuşoğlu, sivillerin bundan etkilenmediğinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, "Yemen'de öyle mi? Yemen'de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) bombalamaları neticesinde on binlerce insan öldü. Sivillerden bahsediyoruz. Yine kuşatmalardan dolayı açlıktan ve salgın hastalıklardan ölen yüz binlerce ölen insan var. Önce bunun hesabını versinler. Sizin Yemen'de ne işiniz var? Yemen'e girdiniz, Yemen'i mahvettiniz. Başlangıçta, terörden temizlenecek diye bu oluşuma olumlu bakıyorduk ama daha sonra baktık ki insani dram oluşmuş. Önce bunların hesabını versinler. Her şeye 'Parayı veririz, basarız, kapatırız' anlayışı varsa kusura bakmasınlar. Bu dünyanın bir de öbür dünyası var. Allah'a nasıl hesap vereceksiniz? Bu kadar masum insanı öldürdünüz, süründürdünüz, açlıktan, hastalıktan kıvranıyorlar." dedi. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.