Cezayir: Afrika ülkeleriyle güvenlik iş birliği yapıyoruz

Cezayir: Afrika ülkeleriyle güvenlik iş birliği yapıyoruz

Cezayir Genelkurmay Başkanı General Said Şangariha, Afrika ülkeleriyle mevcut güvenlik iş birliğini nasıl bir düzlemde kurduklarını açıkladı.

(Fotoğraf: el-mouradia.dz)

Cezayir Genelkurmay Başkanı General Said Şangariha, Afrika ülkelerine güvenlik konusundaki yardımları bu ülkelerin içişlerine müdahale etmeden sağlamayı tercih ettiklerini söyledi.

Şangariha, Cezayir'in güneyindeki 4'üncü askeri bölgeye yaptığı ziyarette, ülkesinin güvenlik konusunda sorunlar yaşayan Afrika ülkelerine, onların içişlerine müdahele etmeden yardım sağlama odaklı bir yaklaşım tercih ettiğini belirtti.

Cezayir'in her daim Afrika ülkerinin yanında durduğunu söyleyen Şangariha, özellikle güvenlik meselelerinde egemen haklara saygı gösterildiğini ve içişlerine müdahalenin reddedildiğini vurgularken güvenlik sorunlarını aşmada iç çözümleri esas alan tercihleri benimsediklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un bölgede istikrar faktörü olma yönündeki sürekli çabalar üzerinden ülkesinin bölgesel rolünü güçlendirmeyi hedefleyen politikalarına övgüde bulundu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.