Cezayir'de bağımsız medyaya yönelik baskılar artıyor

Cezayir'de bağımsız medyaya yönelik baskılar artıyor

Cezayir yönetimi, ülkede devlet kontrolünde olmayan son medya kuruluşu olarak görülen "Radio M"nin başındaki ismi tutukladı.

Cezayir'de devlet kontrolünde olmayan medya kurumlarına yönelik baskılar sürüyor.

Ülkede muhalefet tarafından "bağımsız medyanın son temsilcisi" olarak görülen radyo kanalı "Radio M"nin başındaki isim olan İhsan el Kadi de geçtiğimiz gün tutuklandı.

Güvenlik güçleri tarafından 23 Aralık gecesi Zemmuri'deki evinden alınan El Kadi'nin hapsedilmesine ilişkin herhangi bir gerekçe sunulmadı.

Ancak olayın, gazetecinin geçtiğimiz gün yaptığı bir paylaşım sebebiyle gerçekleştiği düşünülüyor. El Kadi Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'a yönelik bir yolsuzluk suçlamasında bulunmuştu.

İhsan el Kadi son birkaç yıldır yönetimin hedefindeki isim olmaya devam ediyor. Gazeteci El Kadi 2021 yılında 6 ay hapse mahkum edilmişti.

Ülkede Tebbun yönetiminin muhalefeti tamamen bastırmaya ve halkı susturmaya yönelik adımlarının hızlandığı dikkat çekiyor. Cezayir'de siyasi değişim amacıyla başlayan halk hareketleri bazı değişiklikleri sağlamış ancak başa gelen yeni yönetim bir önceki yönetimin baskı uygulamalarını devam ettirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.