Cezayir'de halk Buteflika'nın istifası için yeniden başkentte toplandı

Cezayir'de halk Buteflika'nın istifası için yeniden başkentte toplandı

Cezayir'de Abdulaziz Buteflika'nın istifasını isteyen binlerce gösterici başkentte bir araya geldi.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Gaed Salah’ın, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın istifasını istemesinin ardından, binlerce gösterici Buteflika’nın görevi bırakması yönünde baskıları arttırmak amacıyla bugün başkentin merkezinde toplandı.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Gaed Salah, geçtiğimiz Salı günü Anayasa'nın cumhurbaşkanı makamının boşaltılmasını öngören 102. maddesinin uygulanmasını isteyerek, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya istifa çağrısında bulunmuştu.

Buteflika’yı beşinci dönem için aday olması yönünde teşvik edenler ise, halkın artan tepkisini görmezden gelmeye devam ediyor.

Diğer taraftan, Buteflika'nın seçim kampanyasının en büyük finansörü ve İş Liderleri Forumu (FCE) Başkanı Ali Haddad görevinden istifa etti. Buteflika’nın liderlik ettiği ve Parlamento’daki çoğunluğu elinde tutan Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN), Ali Haddad’ın görevden ayrıldığını açıklamasa da, ülkede muhaliflerin sesleri duyulur hale geldi.

Gösterilerde beklenen olaylar, 2013 yılında felç geçiren Cumhurbaşkanı Buteflika’nın azledilmesinin protestoları yatıştırmak için yeterli olup olmayacağını veya protestocuların tüm sistemi değiştirmek isteyip istemediği gibi tüm olasılıkların bir göstergesi olacak.

Dün ise, başkentte Büyük Postane Meydanı'nda toplanan aralarında emekli askerlerin de bulunduğu çok sayıda gösterici, ‘Buteflika git! Yanında Salah’ı da götür” sloganları attı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.