Buteflika'nın parti sözcüsü: O artık tarih oldu, görevi bırakmak zorunda

Buteflika'nın parti sözcüsü: O artık tarih oldu, görevi bırakmak zorunda

Cezayir’de iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın başkanlığını yürüttüğü Ulusal Kurtuluş Cephesi yöneticilerinden Hocine Kheldoun 'Buteflika'nın tarih olduğunu' dile getirdi.

Cezayir’de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın eski bakanlarından biri, "Oyun bitti" diyerek 20 yıllık devlet lideri Buteflika’nın devrinin kapandığını söyledi.

Ennahar televizyon kanalına konuşan Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) sözcüsü Cezayir’de Buteflika’nın 5. dönem adaylığını açıklamasının ardından ülke genelinde başlayan kitlesel eylemlerin ardından Buteflika’nın bir dönem daha cumhurbaşkanlığına devam edemeyeceğini ve Buteflika’nın “artık tarih olduğunu” söyledi.

FLN partisinin ileriye bakmasını ve eylemcileri desteklemesi gerektiğini söyleyen Kheldoun, eylemcilerin talepleri dinlenerek politik alanı ve yıllardır ülkenin yönetici ‘elit grubunu' değiştirmesi gerektiğini belirtti.

Güçlü ekonomi, genç politikacılar, düşük işsizlik gibi yeni siyasi açılım talepleri olan Cezayirli gençler, 82 yaşındaki Buteflika’nın görevini bırakmasını istiyor.

“Oyun bitti”

2013’te geçirdiği felç nedeniyle kameralar önüne nadir çıkan ve son aylarda sadece yazılı açıklamalarda bulunan Buteflika’nın eski bakanı “Oyun bitti. Buteflika’nın görevi bırakmaktan başka çaresi yok” dedi. Reuters’a konuşan ve adını belirtmek istemeyen eski bakan, Buteflika’nın eylemcilerin baskılarına daha fazla dayanamayacağını söyledi.

20 yıldır görevini sürdüren Buteflika 5. dönem adaylığına gelen kitlesel tepki ve protestolardan dolayı adaylığını geri çektiğini açıklamıştı.

Cezayirli eylemciler, 1954 ve 1962 yılları arasında süren Fransız sömürgesinden çıkmak için yapılan bağımsızlık savaşı gazilerinin artık siyaseti gençlere bırakması gerektiği; işsizlik, kötü kamu hizmetleri ve yolsuzluk gibi ülkenin sorunlarına odaklanılması gerektiği görüşünde.

Cezayir’de FLN, seçilmiş meclislerin ve yerel konseylerin çoğunluğunu oluşturuyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.