Cezayir lideri Buteflika'dan siyasi sistemin değişeceği vaadi

Cezayir lideri Buteflika'dan siyasi sistemin değişeceği vaadi

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika 'tüm tarafların katılacağı ulusal diyalog konferansıyla yönetim sisteminin değiştirileceğini' belirtti.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, pazartesi günü yaptığı açıklamada yakın bir zamanda tüm tarafların katılacağı bir ulusal diyalog konferansında kritik kararlar alınacağını söyledi. 

Buteflika, 19 Mart Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, yakın zamanda yapılacak ve halkın her kesiminin temsil edileceği ulusal diyalog konferansıyla yönetim sisteminin siyasi ve ekonomik yönden değiştirileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı söz konusu konferansı “Halkımızın, özellikle de genç neslin istediği değişiklikleri sağlayan ve niteliksel bir sıçrama yapacak kritik bir konferans” olarak niteledi. Buteflika söz konusu sıçramanın anayasa değişikliği kanalıyla gerçekleşeceğini, anayasal bu değişikliğin öncelikle yeni cumhurbaşkanının seçileceği bir seçim sürecinin de başlangıç noktası olacağını kaydetti.

Cezayir Cumhurbaşkanı ayrıca halkın yeni anayasayı referandumla oylayacağını da belirtti.

82 yaşındaki Buteflika, 22 Şubat’tan bu yana benzeri görülmemiş bir protesto dalgası ile karşı karşıya. Göstericiler Buteflika’nın yönetimden çekilmesini talep ediyor. Buteflika halkın baskısı sonucu beşinci dönem cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmiş ancak 18 Nisan’da yapılması planlanan seçimleri de ertelemişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.