Rusya'dan Cezayir'e: Yeni hükümet planlarını destekliyoruz

Rusya'dan Cezayir'e: Yeni hükümet planlarını destekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra'nın ülkedeki durumu kendisine aktardığını ve Cezayir'in yeni hükümet planlarını desteklediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cezayir Dışişleri Bakanı ve Başbakanı Ramtane Lamamra'nın ülkedeki durumu kendisine aktardığını ve Cezayir'in yeni hükümet planlarını desteklediklerini söyledi.

Cezayir Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra'yla görüşmesinin ardından konuşan Lavrov, "Meslektaşım, Cezayir'deki durumu anlattı, ülke yönetiminin kısa vadeli planlarını paylaştı. Bu planları destekliyoruz ve bunların Cezayir Anayasası temelinde kurulacak ulusal diyalog yoluyla dost ülke Cezayir'deki durumu istikrara kavuşturmaya yardım edeceğini umuyoruz" dedi.

Lavrov, hükümetin protestolar sonrası muhalefetle masaya oturma inisiyatifini de desteklediklerinin altını çizdi.

"Dış güçlerin çabalarını kınıyoruz"

Bu arada Lavrov, dış güçlerin ülkedeki durumu daha kötüye taşıma çabalarını kınadıklarını vurguladı.

Lavrov, "Elbette şu anda Cezayir'de yaşanan gelişmeler bizi endişelendiriyor. Durumu daha kötüye taşıma çabaları görüyoruz ve birilerinin bu süreçlere müdahale etmesine kesinlikle karşı çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Cezayir halkının ve yönetiminin anayasa temelinde tüm sorunları çözeceğinden emin olduklarını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.