CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye Suriye'de terör örgütlerine destek veriyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye Suriye'de terör örgütlerine destek veriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de konuk olduğu programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ‘kişiliksiz’ olarak nitelerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de teröre destek olmakla suçladı.

Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu ‘Teke Tek’ programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki önemli yerler, şöyle:

- (Soylu’nun İmamoğlu hakkındaki sözleri üzerine) Pejmürde olan bir adama ne söyleyeyim ben. Düne kadar Erdoğan’a söylediklerine bakın, en ağır lafları ediyordu. Kişiliği olmayan bir insana ne söyleyebilirim ben. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Hangi gerekçeyle alacaklar, bulsunlar bir gerekçe.‘Ekrem İmamoğlu bizim hortumları kesti’ deyip alsınlar.

- Türkiye’nin en temel sorunlarından birisi Kürt sorunu. Ülkeyi yönetmeye talip olan parti, bu konuda düşünce üretmiyorsa, söz sahibi olmasına gerek yok. Bir dönem Erdoğan, ‘Siz Sivas’ın ötesine gidemezsiniz’ diyordu. Ekrem Bey nereye gidiyor? Diyarbakır’a… Diyarbakır Türkiye Cumhuriyeti’nin vilayeti. Orada görevden alınan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seçtiği kişi değil mi? Bazı çevreler sorunların çözülmesini istemezler ve sorunlardan beslenirler.

- Ben cumhurbaşkanıyım diye çıkıyor, her tarafa gidiyor, başlıyor CHP’ye saydırmaya. Sen nasıl tarafsızsın? Bir devlette cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Sigortası olmayan bir devletiz biz.

- Neden Rusya ile Amerika ile konuşuyorsunuz da Esad’la konuşmuyorsunuz? Esad, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunmuyor mu? Suriye’nin parçalanmasını isteyen kim?

"Türkiye terör örgütlerine destek veriyor"

- Niye buraya silah gönderiyorsunuz? Neden terör örgütlerine silah gönderiyorsunuz? Bakın oradaki örgütlerin tamamını Birleşmiş Milletler, terör örgütü olarak kabul ediyor. Desteği veren kim? Türkiye. Hepimiz biliyoruz bunu.

- İdlib’deki terör örgütlerine silahı kim verdi? Şimdi verin silahları diyorlar. Putin’e kim söz verdi o silahları geri alacağım diye? Türkiye. Silahları geri vermiyorlar şimdi.

- Tırlarla gitti. AK Parti’nin bakanı açıklama yaptı, ‘Ben adım gibi biliyorum bu silahlar Türkmenler’e gitmedi’ diye.

- O bölgede görev yapan bir komutanla görüştüm. O bölgede yaşanan vahşeti anlattı. Çocukların, kadınların nasıl katledildiğini.

"İdam konusunda halkın duygularıyla oynuyor"

- İdamı geri getiremez. O zaman Avrupa’dan çıkıyorum desin, dünyayı tek başıma ben idare ediyorum desin. İdamı geri getiremeyeceğini kendisi de biliyor. Halka yalan söylüyor, halkın duygularıyla oynuyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.