CHP'den SADAT hakkında suç duyurusu

CHP'den SADAT hakkında suç duyurusu

CHP, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (SADAT) hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki CHP Heyeti, SADAT hakkında suç duyurusu yaptıktan sonra Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı:

“Kendi sitelerinde yaptıkları yayın ve açıklamalarda açık bir şekilde gayri nizami harp eğitimi ve terör eğitimi verdiklerini ikrar etmektedirler. Verdikleri kurslardan mezun olanların suikast, bombalama, terör gibi yetenekleri kazandırdıklarını açıkça deklare eden bir suç örgütüyle karşı karşıyayız. Bu saydıkları faaliyetlerin tamamı Türk Ceza Kanunu çerçevesinde suçtur. Yine SADAT’ın yetkilileri silah ticaretine aracılık yapmaktadır. SADAT bunları yaparken bir yan kuruluşu olan, aynı kişilerin birlikte hareket ettiği ASAM adlı bir kuruluş eliyle anayasal düzeni değiştirme hedefi içerisinde olduğunu açıkça ifade etmektedir. Bu girişimle SADAT yetkilileri ve şüpheliler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağını değiştirmeyi, resmi dilini, üniter yapısını değiştirmeyi, egemenliğini, başkentini değiştirmeyi vaat etmektedir. Daha vahim olanı bunu cebir ve şiddet yoluyla hedeflediklerini açıkça ortaya koymaktadırlar.

“Sosyal medyada verdikleri bir başka mesaj da sandıkta kaybedecekleri iktidarı şiddet yoluyla vermeme konusunda gereğini yapacaklarıdır. Bu girişimlerin tamamı suçtur ve herkes biliyor ki SADAT bu amaçla kurulmuş bir örgüttür ve arkasında saray rejimi vardır.”

Tezcan’ın ardından konuşan CHP’li Muharrem Erkek de, “Seçim güvenliği konusunda son derece ciddi çalışıyoruz. Her sandıktan çıkan seçmenin iradesine sahip çıkacağız, hiçbir güç, hiçbir yapı milli iradenin üstünde değildir” açıklaması yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs'ta SADAT'a gitmiş ancak binaya alınmamıştı. Kılıçdaroğlu'nun kapının önünde yaptığı "Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray'dır" açıklamasının ardından SADAT, Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon TL'lik tazminat davası açmıştı."

Kaynak: BBC Türkçe, Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.