Cihat yanlısı liderden mülteci kamplarındaki Filistinlilere çağrı: Bize katılın!

Cihat yanlısı liderden mülteci kamplarındaki Filistinlilere çağrı: Bize katılın!

Suriye'de yeni teşkil edilen cihat yanlısı Seriyye Guraba Filistin'in liderinin ilk konuşması yayınlandı.

Suriye'de bulunan Filistinli cihat yanlısı Lider Ebu Muhammed el Filistini, geçtiğimiz gün yayınladığı açıklamada Lübnan'ın güneyindeki Sayda şehri yakınlarında yer alan Ayn el Helva mülteci kampındaki Lübnanlı ve Filistinlileri Suriye'ye cihat için gelmeye çağırdı.

Savaşa katılma çağrısı

Cihat yanlısı Uygur grup Ketibetu'l Guraba el Türkistan adlı gruba bağlı Seriyye Guraba Filistin adlı grubun lideri Ebu Muhammed el Filistini kısa konuşmasında birçok konuya değindi. Bu konuşma, el Filistini kendisinin ve grubundaki diğer kişilerin neden Suriye'de olduğuna dair ifadeler de içeriyor. Konuşmanın en dikkat çekici kısmı, Ebu Muhammed el Filistini'nin mülteci kamplarındaki kişilere savaşa katılma çağrısı yapmasıydı.

"Cihat topraklarına gelin"

Filistinli lider konuşmasında "Lübnan'daki ve Ayn el Helva kampındaki kardeşlerimizi hatırlıyoruz ve onları cihat topraklarına çağırıyoruz. Bu mübarek Suriye topraklarına" ifadesini kullandı. Seriyye Guraba Filistin grubundaki Filistinlilerin ne kadarının Suriye içindeki ve diğer ülkelerdeki mülteci kamplarından geldiği bilinmiyor. Ebu Muhammed el Filistini'nin konuşması doğrudan kendisinin ve grubundaki diğer kişilerin Suriye'den olmadığını ortaya koyuyor. Her ne kadar ilk konuşmasında Lübnan'a ve özellikle Ayn el Helva mülteci kampına hitap etse de gruptaki birçok savaşçının bu kamptan olmadığı tahmin ediliyor. 

Cihat yanlısı geçmişiyle bilinen kamp

Ayn el Helva mülteci kampı cihat yanlısı birçok grubun geçmişinde önemli bir nokta niteliğinde. Bir kısmı el Kaide bağlantılı olan birçok grubun bu mülteci kampında bir geçmişi bulunuyor. Geçmişte Irak ve Suriye'de cihat yanlısı gruplara desteğiyle bilinen Fetih el İslam grubunun yanı sıra Nusra Cephesi'nin de söz konusu kampta bir yapılanması olduğu ifade ediliyordu. İdeolojik olarak el Kaide bağlantılı görülen Ketibetu'l Guraba el Türkistan adlı grubun faaliyetlerine ne şekilde devam edeceği merak konusu.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.