Çin Batı öncülüğündeki güvenlik düzenine alternatif oluşturma çabasında

Çin Batı öncülüğündeki güvenlik düzenine alternatif oluşturma çabasında

Çin'in uluslararası platformlar kurarak "terörizm, siber güvenlik, biyo-güvenlik, yeni teknolojiler" alanlarında gelişmekte olan ülkelerin polis birimlerine güvenlik eğitimler vermeyi planladığı ifade ediliyor.

Çin önümüzdeki 5 yılda gelişmekte olan ülkelerdeki güvenlik teşkilatlarına eğitimler vermeyi planlıyor.

Pekin yönetiminin salı günü yayımladığı Küresel Güvenlik Girişimi (GSI) adlı bildiriye göre, Çin, gelişmekte olan ülkelerin güvenlik açısından karşılaştıkları zorlukları gidermek amacıyla iş birliğinin sağlandığı uluslararası platformlar kurmak istiyor.

Bildiriye göre, Çin ayrıca üniversite düzeyindeki askeri ve polis akademileri arasında daha fazla değişim ve iş birliği sağlamayı amaçlıyor.

Bu kapsamda Çin'in küresel güvenlik meselelerinde çözüm sağlamaya yardımcı olmak adına önümüzdeki 5 yıl içinde gelişmekte olan ülkelerde 5 bin kişiye bir güvenlik eğitimi verme niyetinde.

Uzmanlar Çin'in gelişmekte olan gelişmekte olan ülkelere karşılaştıkları güvenlik zorluklarını giderebilecek eğitimler vererek küresel güvenliği sağlama sorumluluğunu üstlenmeye çalıştığını düşünüyor.

Çin daha önce Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerde "terörle mücadele" konusunda yerel yetkililere eğitimler vermişti. Pekin'in eğitimler vererek ikili ve çok taraflı iş birliğinde verimlilik sağlamayı pekiştirmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Çin'in söz konusu girişimi, Batı öncülüğündeki güvenlik düzenine bir alternatif üretme çabası olarak yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.