İsrail Filistin'de Yahudiler için 7 bin yeni konut inşa edecek

İsrail Filistin'de Yahudiler için 7 bin yeni konut inşa edecek

BM'nin Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerini kınama kararından geri adım atması sonrası İsrail, 7 bin yeni konutun inşasını onayladı

Fotoğraf: YouTube/Nomadic Wes

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşiminde 7 bin yeni konutun inşasına onay verdi.

İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşiminde binlerce yeni konutun inşasına verdiği onay, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in yerleşimci politikalarını açıkça kınamak yerine eleştirel düzeyi yetersiz kalan bir bildiri yayımlamasının ardından geldi. İsrail'in, yakın zamanda yeni yerleşim yeri inşasının yapılmayacağını taahhüt etmesi sonrası, BM İsrail'in yerleşim yerleri politikasını kınayan kararı açıklamaktan vazgeçmişti.

İsrailli insan hakları kuruluşu "Peace Now", İsrail Planlama ve İnşaat Yüksek Konseyi'nin Batı Şeria'da 7 bin 100 yeni konutun inşasına onay verdiğini açıkladı.

Yahudi yerleşim yerlerini genişletme kararının Filistinli silahlı gruplar ile İsrail arasında çatışmaları daha da şiddetlendirmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.