Suudi Arabistan'ın ardından Umman da İsrail'e hava sahasını açtı

Suudi Arabistan'ın ardından Umman da İsrail'e hava sahasını açtı

ABD'nin ikna çabaları sonucunda Umman'ın İsrail'e hava sahasını açmayı kabul ettiği ifade ediliyor.

ABD'nin ara buluculuğu neticesinde Umman'ın hava sahasını İsrail'e açtığı açıklandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Eli Cohen, Umman'ın İsrail'e hava sahasını açması sebebiyle Sultan Heysem Bin Tarık'a teşekkürlerini iletti.

Cohen Umman'ın hava sahasını açmasının İsrailli yolcular ve ülke ekonomisi için tarihi ve önemli bir karar olduğunu söyledi.

Umman Sivil Havacılık Kurumu, ülke hava sahasını tüm sivil uçuşlara açacağını duyurmuştu. Böylece Umman üzerinden uçuş yapamayan İsrailli sivil uçaklar da açılan hava sahasını kullanabilecek.

Biden yönetiminin Temmuz 2022 tarihinden bu yana Umman'ı hava sahasını İsrailli sivil uçuşlara açması için ikna etmeye çalıştığı belirtiliyordu.

Umman tarafı, İsrail'e hava sahasını açması karşılığında ABD'den birtakım önemli geri dönüşler istemişti. Umman'ın ABD'den istekleri arasında iki ülkenin eğitim, kültür alışverişi, ticaret ve yatırımın yanı sıra yenilenebilir enerji kaynakları konularını ele alacak stratejik bir diyalog girişimini sağlamak bulunuyor. Umman'dan önce Suudi Arabistan da İsrail'e hava sahasını açmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.