İsrail "terörist" olmakla suçladığı Filistinlileri idam etmeye hazırlanıyor

İsrail "terörist" olmakla suçladığı Filistinlileri idam etmeye hazırlanıyor

İsrail'in aşırı sağcı hükümeti, "terör saldırısı" düzenlediği iddia edilen Filistinlilere idam cezası getirmeye hazırlanıyor.

İsrail hükümeti, "terör suçluları"na idam cezasını öngören yasa tasarısını görüşmeyi kabul etti.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Knesset'e sunduğu yasa tasarısının, İsrail Parlamentosunda (Knesset) da onaylanması durumunda İsrail vatandaşlarına yönelik "terör saldırısı" düzenleyenlere idam cezasının verilebilecek.

Tasarının yasalaşması durumunda, idam cezalarının yalnızca İsraillilere yönelik "terör saldırıları" için uygulanacağından ve Filistinlilere yönelik "terör saldırılarının" görmezden gelineceğine kesin gözle bakılıyor.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in İsraillilere yönelik "terör saldırısı" gerçekleştirenlere karşı idam cezasının verilmesini ana gündem maddesi haline getiren isimlerden birisiydi.

Ben-Gvir, İsrail Parlamentosundaki (Knesset) liderliğini yaptığı Yahudi Gücü partisinin grup toplantısında daha önce yaptığı konuşmada, "Sivilleri öldürenler elektrikli sandalyede idam edilmeliler." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.