Pakistan yönetimi Uygur Türklerini Çin'e teslim etmekle tehdit ediyor

Pakistan yönetimi Uygur Türklerini Çin'e teslim etmekle tehdit ediyor

Pakistan'ın BM'nin verdiği mülteci kimlik kartlarını yenileyemeyen Uygur Türklerini Çin'e iade etmekle tehdit ettiği öğrenildi.

Pakistan yönetiminin ülkede yaşamakta olan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerini Çin'e iade etmekle tehdit ettiği bildiriliyor.

Pakistan polisi ve istihbarat yetkililerinin iki hafta önce Uygur Türkü Niyaz Ghopur'a Birleşmiş Milletler'in sağladığı mülteci kimlik kartlarını yenilemesi gerektiğini bildirdiği, bunu yapmaması halinde Çin'e iade edilebileceğini deklare ettiği ifade edildi.

67 yaşındaki Ghopur'un Radio Free Asia'ya aktardığına göre, Pakistanlı yetkililer, kimlik kartlarını yenilemedikleri durumunda kendisini ve ailesini Çin'e iade etmekle tehdit etti.

Yakın zamanda üç veya dört kez Pakistan'daki Birleşmiş Milletler ofisine başvurduklarını söyleyen Ghopur, buradaki yetkililerden BM'nin kimlik mülteci kartlarını yenilemeyi durdurduğunu öğrendiklerini söyledi.

Pakistanlı yetkililerin neden Uygur aileyi iadeyle tehdit ettiği ya da BM'nin mülteci kimlik kartlarını yenilemeyi durdurduğu bilinmiyor.

Radio Free Asia'ya göre Pakistan'da diğer Uygur Türkleri de Ghopur ve ailesi gibi BM kimlik kartlarını yenileyemedikleri için Çin'e geri gönderilmekle tehdit edildi.

Ancak daha sonra BM yetkililerinin olaya müdahale ederek Çin'e gönderilmekle tehdit edilen Uygurların mülteci kimlik kartlarını yenilediği, Pakistanlı makamların da yasal belgelerin sunulması sebebiyle Uygurları iade etme fikrinden döndüğü öğrenildi.

Pakistan'ın Pekin yönetiminin 'Tek Çin' ve Doğu Türkistan'daki politikalarını desteklediği, bu ülkede yaşayan Uygur Türklerinin her an Çin'e teslim edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.