Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'ın konuşmalarının yayınlanması yasaklandı

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'ın konuşmalarının yayınlanması yasaklandı

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Otoritesi (PEMRA), eski Başbakan İmran Han'ın konuşmalarının yayımlanmasını yasakladı.

Pakistan'da hakkında gözaltı kararı çıkartılan eski Başbakan İmran Han'ın konuşmalarının televizyon kanallarında yayınlanmasına yasak getirildi.

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Otoritesi (PEMRA), eski Başbakan İmran Han’ın konuşmalarının yayınlanmasına veya canlı bir şekilde verilmesini yasakladığını açıkladı.

PEMRA tarafından pazar günü yapılan açıklamada, yasağa gerekçe olarak "İmran Han'ın devlet kurumlarına ve yetkililerine yönelik tahrik edici açıklamalarıyla nefret söylemi yayması ve asılsız iddialar ortaya atması" gösterildi.

İmran Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) yetkilileri ise PEMRA'nın söz konusu kararına tepki gösterdi.

İslamabad yönetimi, Pakistan'da geçtiğimiz dönem görevden azledilen eski başbakan İmran Han hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Han, görevde bulunduğu süre içerisinde aldığı hediyeleri satmaktan elde ettiği geliri beyan etmemekle suçlanıyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.