ABD ile Pakistan'dan 'ortak terörle mücadele' hamlesi

ABD ile Pakistan'dan 'ortak terörle mücadele' hamlesi

Pakistan ile ABD, TTP'nin ülke içindeki saldırılarını artırması sonrası "terörle mücadeleyi" ana gündem maddesi haline getirmek için çalışıyor.

ABD ile Pakistan, iki gün sürecek ortak "terörle mücadele" toplantısı düzenleyecek.

Pakistan Dışişleri Bakanı Mümtaz Zehra Beluç, dün yaptığı açıklamada, "6-7 Mart tarihlerinde başkent İslamabad'da gerçekleşecek toplantıda ortak terör tehdidi ve terörün finanse edilmesiyle mücadele konularının ele alınacağını" duyurdu.

ABD ile Pakistan arasında "terörle mücadele" toplantısının, Pakistan Talibanı'nın (TTP) saldırılarını artırdığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

TTP ile Pakistan güvenlik güçleri arasında çatışmalar son dönemde şiddetlenmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Derek Chollet, Washington yönetiminin Pakistan'da yayılan silahlı grupların ortaya koyduğu tehdidi anlamak için kafa yorduğunu ve bu sorunu çözmek için İslamabad yönetimiyle koordinasyon içerisinde hareket ettiğini söylemişti.

Chollet'in Pakistan ziyaretiyle birlikte ABD'nin silahlı gruplara karşı Pakistan'a askeri ve siyasi yardım sağlayabileceği ihtimali gündeme taşınmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.