ABD Pakistan Talibanı'na karşı harekete geçmeye hazırlanıyor

ABD Pakistan Talibanı'na karşı harekete geçmeye hazırlanıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey danışmanlarından Derek Chollet, Washington yönetiminin Pakistan'ın "kötüleşen güvenlik durumu" üzerinde çalıştığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey danışmanlarından Derek Chollet Pakistan'ın başkenti İslamabad'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

5 ay içinde ikinci kez Pakistan'da giden Chollet, perşembe günü yaptığı ziyarette Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı General Asım Munir ve Pakistan Dışişleri Bakanı Esed Mecid Han ile görüşmelerde bulundu.

Chollet, Pakistanlı yetkililerle, ülkedeki silahlı gruplara karşı giderilmesi gereken ihtiyaçlara karşı ABD'nin neler sunabileceğini görüştüğünü belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Chollet, Washington yönetiminin Pakistan'da yayılan silahlı grupların ortaya çıkardığı tehdidini anlamak için kafa yorduğunu ve bu sorunu çözmek için İslamabad yönetimiyle koordinasyon içerisinde hareket ettiğini söyledi.

Pakistan Talibanı'nın (TTP) ülkede saldırıya geçme talimatı vermesi ile TTP ile Pakistan ordu güçleri arasında çatışmalar son dönemde şiddetlenmişti.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ocak ayında yaptığı açıklamada TTP'nin Afganistan topraklarında varlığa sahip olduğunu savunmuştu.

Sanaullah Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin TTP'ye karşı önlem almaması takdirde Pakistan'ın Afganistan'da varlık gösterdiğini öne sürdüğü TTP mensuplarını hedef alabileceğini belirtmişti.

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilavel Butto Zerdari de daha önce İslam Emirliği yönetiminin "TTP'yi dizginleyememesi halinde Afganistan'daki gruba karşı harekete geçebileceklerini" ima etmişti.

Pakistan Ulusal Güvenlik Konseyi (PNSC), isim vermeden "Hiçbir ülkenin teröristlere sığınak ve yardım sağlamasına izin verilmeyeceğini ve Pakistan'ın halkının güvenliğini sağlama konusunda tüm haklara saklı tuttuğunu" açıklamıştı.

PNSC'nin açıklaması sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "terörle mücadelede Pakistan'ın kendini savunma hakkına sahip olduğunu" söylemişti.

Price'ın açıklamaları ve Chollet'in Pakistan ziyaretiyle birlikte ABD'nin silahlı gruplara karşı Pakistan'a askeri ve siyasi yardım sağlayabileceği ihtimali gündeme taşındı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.