Sınır çatışmalarının ardından Pakistan Savunma Bakanından Afganistan'a sürpriz ziyaret

Sınır çatışmalarının ardından Pakistan Savunma Bakanından Afganistan'a sürpriz ziyaret

Pakistan Savunma Bakanı Havaca Muhammed Asıf Afganistan'a yaptığı ziyarette İslam Emirliği yönetimi Başbakan Yardımcısı Molla Abdulgani Birader Ahund ile ikili meseleleri ele aldı.

Pakistan Savunma Bakanı Havaca Muhammed Asıf ve beraberindeki heyet, Afganistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Asıf, başkent Kabil'de İslam Emirliği yönetimi Başbakan Yardımcısı Molla Abdulgani Birader Ahund ile bir araya geldi.

İslam Emirliği yönetimi yetkililerinden yapılan açıklamada, Pakistan Savunma Bakanı Asıf ve Ahund'un iki ülke arasında ticaret, bölgesel bağlantı ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi üzerine ikili iş birliğini ele aldığı belirtildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi Başbakan Yardımcısı Ahund'un görüşmede, "Afganistan ile Pakistan'ın iki komşu ülke olduğu ve birbirleriyle iyi ilişkilere sahip olmaları gerektiğini" ifade etti.

Pakistan'la ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Ahund, söz konusu ilişkileri geliştirmenin iki ülkenin de yararına olacağını sözlerine ekledi.

Ahund'un Pakistan Savunma Bakanı Asıf'a, ticaret ve ekonomik ilişkilerin siyasi ve güvenlik meselelerinden ayrı olarak ele alınması gerektiğini iletti. Ahund ayrıca, İslam Emirliği yönetiminin Pakistan hapishanelerinde şu anda mahkum olarak bulunan 'eksik evrakları olduğu iddia edilen' sığınmacı Afganların serbest bırakılmasını talep ettiğini söyledi.

Pakistan tarafının, görüşmede dile getirilen meselelerin inceleneceği, ayrıca ilgili bakanlıkların ve komisyonların bu konudaki çalışmalara ivedilikle yoğunlaşacağı konusunda Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine güvence verdiği belirtildi.

Afganistan ile Pakistan arasında sınır bölgesinde zaman zaman çatışmalar yaşandığı biliniyor. İki ülkenin sınır bölgesinde meydana gelen anlaşmazlıkları çözme arayışında olduğu ifade ediliyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde iki ülke arasındaki sınır çatışmaları yeniden patlak vermiş ve Torham sınır kapısı geçici olarak kapatışmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.