Afganistan'da dilencilik yasaklandı

Afganistan'da dilencilik yasaklandı

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin ülkede dilenciliği yasaklaması doğrultusunda başkent Kabil'de binlerce dilencinin toplandığı bildirildi.

Afganistan genelinde alınan bir kararla dilenciliğin yasaklandığı bildirildi.

Bu kapsamda binlerce dilenci başken Kabil caddelerinden toplanarak barınabilecekleri mekanlara, evleri olanlar ise evlerine götürüldü.

ABD destekli eski Kabil hükümeti döneminde Afganistan'da dilencilik bir meslek olarak sürdürülür hale gelmişti. İslam Emirliği yönetimi ise 14 Şubat'ta yaptığı açıklamada bugüne kadar başkent çevresinde 28 binden fazla dilenciyi toplandığını açıklamıştı.

Ancak ülkenin farklı vilayetlerinde dilenmeye devam edenler görülebiliyor.

Toplanan dilencilerden 17 bininin bunu meslek haline getirdiğini belirtirken geri kalan dilencilerin maddi durumu yetersiz kimseler olduğu tespit edilmişti.

Sokaklardan toplanan ve maddi durumu kötü olduğu tespit edilen dilencilere düzenli yardımlar yapılması ve kendilerine iş olanakları sağlanması için yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşlarının da çalışmaları devam ediyor.

ABD öncülüğündeki Batılı ülkelerin Taliban'a yaptırımlar uygulaması ve uluslararası alanda ülkeyi tanımamaları sebebiyle Afganistan'daki ekonomik kriz devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum