El Kaide: Haçlıları Somali'de Afganistan'daki ile aynı son bekliyor

El Kaide: Haçlıları Somali'de Afganistan'daki ile aynı son bekliyor

El Kaide'nin merkez yapılanması, Somali'de devam eden ve son dönemde gittikçe şiddetlenen çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Somali'de geçtiğimiz yılın Mayıs ayından bu yana çatışmalar şiddetlenmiş, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a yönelik Türkiye ve ABD tarafından desteklenen Mogadişu güçlerinin operasyonları hız kazanmıştı.

"Somali'nin Müslüman halkına yönelik kirli planların devam ettiği" öne sürülen açıklamada, "Somalili Müslümanların bu planlara karşı durduğu" iddia edildi.

Somali'den "iki hicretin beldesi" ifadesiyle söz edilen açıklamada bu durum şöyle ifade edildi:

"Günler ve ayların gelip geçmesine, onlarca senenin geride kalmasına rağmen, Haçlı işgalciler ve onların mürtet müttefikleri, Allah'ın lütfu sayesinde, iki hücretin beldesinde İslam'ı yerinden bir milim dahi oynatamamıştır. Dahası, İslam'ı ve müntesiplerini yok etmek için güçlerini hilekar bir biçimde toplayan ve takviye eden asrın putu Amerika'nın, Somali'nin Müslümanlarına karşı öncülük ettiği bu seferde binlerce piyade, yüzlerce donanma ve onlarca güvenlik teşkilatı seferber edilmiştir. Ancak, Afganistan'da olduğundan daha farklı bir şeyi elde edememişlerdir. Nihayetinde zafer İslam'ın ve asil müntesiplerinin olacaktır."

Örgütün açıklamasında, "ABD'nin öncülük ettiği saldırılara İslam dünyası içerisinden bazı kişilerin de destek verdiği" öne sürüldü.

Açıklamada Mogadişu yönetiminden eleştiriyle bahsedildi:

"Bu aşağılık amelin sefaletini elde edenler arasında Somali'nin mürtet hükümeti de yer almaktadır ki bu hükümetin başkanı İslami olduğunu iddia eden hareketlerle ilişkilidir. Bu kişi, tıpkı Irak ve Afganistan'daki hareketlerin yaptığı gibi, İslam ve Müslümanların topraklarına Haçlıları ve zalimleri getirmiştir. (...) Etiyopya ve Kenya ordularının çetelerinden yardım almakta, Somali topraklarını ele geçirme hususunda Afrikalı müttefiklerine ve Batılı efendilerine güvenmektedir."

Açıklamada, ABD ve Mogadişu yönetimine söz konusu savaşta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin de destek verdiği vurgulandı. Tüm bu organizasyon ve birliğe rağmen söz konusu ittifakın başarılı olamadığı ifade edildi.

El Kaide, Somali'de savaşan ülkeleri de uyardı. Başkent Mogadişu'da geçtiğimiz günlerde toplanan konferansa atıfta bulunulan açıklamada bu uyarıya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Semeresiz kalan bu konferansta yer alan zalim ülkeleri uyarıyoruz. Afganistan'da benimsedikleri aynı başarısız yol üzerinde gitmekteler. Cihadın süvarilerine ve takipçilerine boyun eğmek dışında bu bataklıktan bir çıkış bulamayacaklar."

El Kaide, söz konusu ülkelerin Somali'ye insani yardım ve gıda göndermek yerine silah ve bomba gönderdiğini söyleyerek bu ülkelerin yaşlıları, kadınları ve çocukları öldürdüklerini savundu.

Açıklamada, "Somali'de işgal sona erinceye ve İslam hakim oluncaya dek savaşın süreceğine" vurgu yapıldı.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum