Somali'de Mogadişu yönetimi güçleri arasında iç çatışma: 7 ölü

Somali'de Mogadişu yönetimi güçleri arasında iç çatışma: 7 ölü

Somali'de Mogadişu yönetimine bağlı istihbarat teşkilatı ile Yaqshid ilçe emniyet amirine eşlik eden güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Somali'de Mogadişu yönetimine bağlı istihbarat teşkilatı ile Yaqshid ilçe emniyet amirine eşlik eden güvenlik güçleri arasında başkentte silahlı çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklar, taraflar arasında pazartesi günü başkent Mogadişu'da meydana gelen çatışma sonucu en az 7 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ölenler arasında sivillerin de olduğu belirtildi.

Çatışmaların Mogadişu yönetimine bağlı istihbarat birimi (NISA) mensuplarının Yaqshid ilçe emniyet amiri Süleyman Fargax ve korumalarının kontrol noktasından geçmesine müsaade etmemesi sonrasında çıktığı kaydedildi.

Söz konusu çatışmalarda Yaqshid ilçe emniyet amiri Fargax'ın yaralandığı ifade edilirken olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bölgede geçen haftalarda Mogadişu yönetimine bağlı askerler ve istihbarat teşkilatı mensupları arasında çatışma çıkmış ve 2 kişi ölmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.