Çin Devlet Başkanı Şi'den 'İslam'ın Çinlileştirilmesinde kararlılık' mesajı

Çin Devlet Başkanı Şi'den 'İslam'ın Çinlileştirilmesinde kararlılık' mesajı

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, İslam'ın Çinlileştirilmesi konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Pekin'de düzenlenen "Sincan Hizmeti’’ toplantısında İslam'ın Çinlileştirilmesi konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.

TurkistanPress'in haberine göre, Şi Jinping, Cumartesi günü sona eren iki günlük "Sincan Hizmeti’’ toplantısında tüm parti üyelerine Doğu Türkistan halkının Çinlileştirilmesi politikasına atıfta bulunarak ‘’bölgenin uzun vadeli istikrarı için sağlam bir temel oluşturulması ve yönetim stratejisinin yeni dönemde siyasi görev olarak kabul edilmesi ve ona göre davranılması gerektiğini belirtti.

Toplantıda İslam dininin Çin Komünizmine uydurulmasının altını çizen Şi, asimilasyon politikalarının yoğunlaştırılması ve Çinlileşmeye dayalı geniş kapsamlı iletişim, milletler arası alışveriş, Çin komünist partisinin mutlak hakimiyetini kabul etme ve bağlı kalma yönüne vurgu yaptı.

Gözlemciler, Çin'in Doğu Türkistan konusunda uluslararası yoğun eleştiri ve baskı altında olmasına rağmen Uygur politikasını sürdürmede ısrarcı tutumunu değerlendirerek Çin Komünist Partisi'ne yönelik küresel ve toplumsal baskıların sert önlemler ile desteklenmesi gerektiğini belirtti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.