Uygur Türkü din adamı Çin yönetimi tarafından işkenceyle öldürüldü

Uygur Türkü din adamı Çin yönetimi tarafından işkenceyle öldürüldü

Doğu Türkistan'da Abdulkayyum Hacim isimli Uygur Türkü alim, Çin hapishanesinde gördüğü işkenceler nedeniyle yaşamını yitirdi.

Turkestan Times’ın 30 Eylül tarihli haberine göre, Doğu Türkistan'ın ünlü din adamlarından Abdul Hakim Mahsum Hacim'in oğlu Abdulkayyum Hacim, Çin hapishanesinde işkence sonucu hayatını kaybetti.

1957 yılında Hoten’in Guma ilçesinde dünyaya gelen Abdulkayyum Hacim, henüz 2 yaşındayken babası Mahsum Hacim, Çin yönetimi tarafından tutuklanarak 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

TurkistanPress'te yer alan habere göre, Abdulkayyum Hacim’in babası Çin hapishanelerinde işkencelere maruz kalırken, annesi ve iki kız kardeşi ile birlikte zor şartlar altında yaşamını ve dini eğitimini sürdürmeye çalıştı.

1979 tarifinde Babası Mahsum Hacim'in ölümüne kadar ki süre zarfında çeşitli ilim dallarında kendisini yetiştirerek çok yönlü bir din alimi olarak öne çıktı.

Babası Mahsum Hacim'in vefatından sonra toplumun ihya etme görevini üstlenen genç alim Abdulkayyum Hacim, 2017 yılında Çinli polis güçleri tarafından tutuklanarak hapse atılırken Guma’daki evi ve evinin önündeki camii yıkılarak yerle bir edildi.

Bilgilere göre Abdulkayyum Hacim’in Ağustos 2020 tarihinde tutulduğu cezaevinde ağır işkence sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.