Çin Doğu Türkistan'da bir camiyi tuvalete dönüştürdü

Çin Doğu Türkistan'da bir camiyi tuvalete dönüştürdü

Çin yönetimi, Doğu Türkistan'da bir camiyi tuvalete dönüştürdü

Çin Komünist Partisi'nin Müslümanlara yönelik uyguladığı politikalar çerçevesinde Doğu Türkistan’daki kutsal mekanları, camileri yıktığı ve birçoğunu iş yeri, atölye ve bara dönüştürdüğü biliniyor.

TurkistanPress'in aktardığına göre, Doğu Türkistan’ın Artuş şehrine bağlı Süntag köyündeki Tökül Camii’nin bölgeye atanan 'Çinli yetkililerin ihtiyacını karşılama' gerekçesiyle, iki yıl önce Çinli bir inşaat firması tarafından tuvalete dönüştürüldüğü, diğer bir camiyi yıkarak yerine içki ve sigara satan market açıldığı öğrenildi.

Türk İslam medeniyetini, Uygur kültürünü yansıtan imaretleri ve halkın evlerini, camileri yıkarak veya Çinli görünüme dönüştürmeye çalışan Çinli yetkililer, Kaşgar şehrindeki Çong Bazar’da (Büyük Pazar) bulunan ve Uygur mimari tarzında yapılan tuvaleti Çinli turistler için hizmete açık tutuyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum