Çin ile Suudi Arabistan arasında 265 milyon dolarlık koronavirüs anlaşması

Çin ile Suudi Arabistan arasında 265 milyon dolarlık koronavirüs anlaşması

Suudi Arabistan, Çin ile koronavirüs testi yapılmasını öngören 265 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzaladı.

Suudi Arabistan, Çin ile 9 milyon yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapılmasını öngören 995 milyon riyal (265 milyon dolar) değerinde bir sözleşme imzaladı.

Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın talimatları doğrultusunda imzalanan sözleşme, tüm tıbbi cihaz ve malzemelerin teminiyle birlikte 500 Çinli uzman ve teknisyenin ülkeye gelmesini, günde 10 bin test kapasitesine sahip bir mobil laboratuvar da dahil olmak üzere, ülkede farklı şehirlerde 6 büyük bölgesel laboratuvar kurulmasını öngörüyor.

Söz konusu Çinli uzmanlar, Suudi meslektaşlarını eğiterek, günlük kapsamlı saha kontrolleri yapacak ve 8 ay boyunca meslektaşlarını denetleyecek.

Bu sözleşme, koronavirüs testi tedarik edilmesi anlamında dünyadaki en büyük sözleşmelerden biri olarak kabul edilirken, ABD, İsviçre ve Güney Kore'deki çeşitli şirketlerden test satın alınması da planlanıyor.

Böylece ülke nüfusunun yüzde 40’ını oluşturan 14.5 milyon kişiye koronavirüs testi yapılmış olacak.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.