"Çin Interpol başkanını öldürmüş olabilir"

"Çin Interpol başkanını öldürmüş olabilir"

Interpol'ün eski başkanının eşi, kocasının hayatta olduğundan emin olmadığını ve Çin'in muhalif kişilere karşı uyguladığı güç gösterisinde sınır tanımadığını söyledi.

Çin’de bulunduğu esnada gözaltına alınan ve ardından istifası açıklanan Interpol Başkanı Meng Hongwei'nin eşi Grace Meng, eşinin güvenliğinden endişe duyduğunu belirterek, "Hayatta olduğundan emin değilim" dedi.

Uluslararası Polis Teşkilatı'nın Eski Çinli Başkanı Başkanı Meng Hongwei'nin günlerce haber alınamamasının ardından "Rüşvet alıp verme' şüphesiyle Çin'de sorguda olduğu bildirilmişti.

Grace Meng kocasından halen haber alamadığını ifade ederek, "Sanırım bu siyasi bir işkence. Hayatta olduğundan emin değilim" diye konuştu.

"Çinli yetkililer beni Fransa'da tehdit ediyor"

Çocuklarıyla Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Meng, "Pekin yönetiminin muhaliflere karşı güç gösterisinde sınırının olmadığını" dile getirdi. Kendisinin de Fransa'da hedef alındığını ileri süren Meng'in eşi, "Zalimler, iğrençler. Güçlü olmak zorundayım ve diğer başkanların eşlerinin çocuklarının bizim gibi olmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Çin'de muhalif görülen birçok kişinin kaybolduğunu söyleyen Grace, "Kayıp kişilerin ülkedeki aileleri başlarına bir şey gelmesinden korktuğu için konuşmamayı tercih ettiklerini" belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.