Kayıp Interpol Başkanı hakkında rüşvet soruşturması

Kayıp Interpol Başkanı hakkında rüşvet soruşturması

Interpol Başkanlığından istifa eden, Meng Hongwei'nin rüşvet şüphesiyle soruşturmaya alındığı bildirildi.

Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meng Hongwei'nin istifa ettiği belirtildi.

Interpol'den yapılan açıklamada, "7 Ekim'de, Fransa Lyon'da bulunan Interpol Genel Sekreterliği, Meng Hongwei'nin Interpol Başkanı olarak istifa kararını derhal işleme konulmak üzere aldı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Interpol kuralları gereği yeni başkan belirleninceye kadar, en yaşlı yürütme kurulu üyesi sıfatıyla Güney Koreli Kim Jong Yang'ın görevi devraldığı ve 18-21 Kasım'da Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak Genel Kurul'da yeni başkanın seçileceği kaydedildi.

Soruşturma başlatıldı

Çin Komünist Partisi Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve Çin Kamu Güvenliği Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Çin Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı da olan Hongwei'nin rüşvet ve yasaları ihlal etme şüphesiyle soruşturmaya alındığı bildirildi.

Hongwei Kasım 2016'da Interpol Başkanı seçilmişti.

Meng Hongwei'nin kayıp olduğu önceki gün duyurulmuş ve bununla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

29 Eylül'de Fransa'yı terk etmişti

Interpol Başkanı seçilmeden önce Çin Komünist Partisi'nde önemli görevler üstlenen Meng Hongwei ülkesini ziyaret etmek üzere 29 Eylül'de Fransa'yı terk ettiği ve bu tarihten beri kendisinden haber alınamamıştı. Hongwei Meng, 2016'da Interpol Başkanı olduğunda bu göreve seçilen ilk Çinli olmuştu.

Güney Koreli Kim Yong Yang, Interpol'e vekaleten başkanlık edecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.