Çin'den kayıp Interpol başkanına dair açıklama

Çin'den kayıp Interpol başkanına dair açıklama

Geçtiğimiz günlerde Çin'e giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan Interpol başkanı Meng Hongwei'in akıbeti belli oldu.

Kendisinden bir haftadan uzun süredir haber alınamayan Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (Interpol) Çinli başkanı Meng Hongwei'nin Çin'de gözaltında olduğu ortaya çıktı. Interpol, Meng'in istifa ettiğini duyurdu. Eylül sonundan bu yana kendisinden haber alınamayan Meng Hongwei'in eşi Meng Grace, olayın uluslararası toplumu ilgilendirdiğini belirterek eşinden en son "Aramamı bekle" ve bıçak emojisi içeren iki ileti aldığını duyurdu.

Çin Halk Cumhuriyeti hükumeti, bir haftadan beri kayıp olan Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) Başkanı Meng Hongwei ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Çin Merkez Disiplin Soruşturması Komisyonu, (CPC) INTERPOL Başkanı ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Bakanı Yardımcısı olan Hongwei'nin soruşturma kapsamında gözaltında olduğunu açıkladı.

CPC yetkilileri, Hongwei'nin yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma altında olduğunu ifade ederken başka bir bilgi paylaşmadı.

Çin'de gözaltında bulunan Meng Hongwei, Interpol Başkanlığından da istifa etti. Hongwei, 2016'da Interpol Başkanı olduğunda bu göreve seçilen ilk Çinli olmuştu.

Güney Koreli Kim Yong Yang, Interpol'e vekaleten başkanlık edecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.