Çin 'koronavirüs ilacı' geliştiriyor

Çin 'koronavirüs ilacı' geliştiriyor

Çin’de bilim insanları, koronavirüs salgınını durduracağına inanılan yeni bir ilaç geliştiriyor.

Çin’in prestijli Pekin Üniversitesi’ndeki bilim insanları, koronavirüs salgınını durduracağına inandıkları bir ilaç geliştiriyor.

Araştırmacılar, test aşamasındaki ilacın Covid-19 bulaşan hastalarda sadece iyileşme sürecini hızlandırmakla kalmadığını aynı zamanda virüsten korunmak için kısa süreli bağışıklık sağladığını duyurdu.

Pekin Genomik İçin İleri Araştırma Merkezi Direktörü Sunney Xie ilacın hayvanlarda test edildiğini ve başarılı sonuç verdiğini açıkladı. Xie, Covid-19 enfekte edilen farelere ilaç verildikten beş gün sonra virüs yükünün 2 bin 500 faktör azaldığını belirterek, “Bu, muhtemel ilacın iyileştirici bir özelliğe sahip olduğunu gösteriyor.” dedi.

İlaç, iyileşen 60 hastadan alınan antikorlar üzerinde yapılan çalışmalarla elde edildi. Araştırma ekibi, pazar günü bilimsel Cell dergisinde bulgularını yayımlayarak antikorların muhtemel bir tedavi sunduğunu ve iyileşme sürecini hızlandırdığını kaydetti.

Çinli bilim insanı Xie ilacın yıl sonuna kadar kullanıma hazır olabileceğini açıkladı.

Covid-19 tüm dünyada şu ana kadar en az 4,8 milyon kişiye bulaşırken, 315 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Çin insanlarda test edilen 5 farklı aşı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü ise aşının hazır hale gelmesinin 12-18 ay alabileceğini belirtiyor.

Antikorların ilaç tedavisinde kullanılması yeni bir yaklaşım değil. HIV ve Ebola gibi virüslerin tedavisinde bu yöntem kullanıldı. Çinli bilim insanı üzerinde çalıştıkları ilacın virüsten geçici süre koruma sağlayabileceğini düşünüyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.