Avrupa İlaç Kurumu: Aşı için önümüzde daha bir yıl var

Avrupa İlaç Kurumu: Aşı için önümüzde daha bir yıl var

Avrupa Birliği’nde ilaçlara onay veren Avrupa İlaç Kurumu, koronavirüse karşı aşının en iyimser ihtimalle bir yıl içinde onay alabileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği'ne bağlı Avrupa İlaç Kurumu (EMA), yeni tip koronavirüs aşısının en iyi ihtimalle 1 yıl sonra hazır olabileceğini açıkladı.

Amsterdam merkezli EMA'nın Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejileri Bölümü Başkanı Marco Cavaleri düzenlenen video konferansta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Her şey planlandığı gibi giderse aşılardan bazıları seneye bu tarihte, yani 2021 başında onaylanmaya hazır olabilir. Ancak bu, şu anda gördüklerimize göre yapılan tahminlere dayanıyor. Bunun en iyi senaryo olduğunu vurgulamak isterim. Geliştirme aşamasına gelen tüm aşıların onaylanmadığını ve yok olduklarını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ayrıca gecikmelerin de yaşanabileceğini biliyoruz" diye devam eden Cavaleri, aşının Eylül 2020 gibi daha erken bir tarihte hazır olacağı yönündeki haberlerden "kuşku duyduklarını" da söyledi.

"Aşı üretilmezse şaşırırım"

Aşı geliştiren 33 ekiple iletişim halinde olduklarını aktaran Cavaleri, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) "virüsün asla ortadan yok olmayabileceği" yönünde dile getirdiği endişelere ise şu yanıtı verdi:

"Bence bunu söylemek için biraz erken. Bazı aşıların bunu başaracağı şeklinde iyimser olmak için yeterince sebep var. Günün sonunda elimizde Covid-19 aşısı olmazsa şaşırırım."

EMA aşının yanı sıra 115 farklı koronavirüs tedavisiyle de ilgileniyor.

Cavaleri bu tedavilerden bazılarının bu yaz gibi erken bir tarihte Avrupa'da onaylanabileceğini açıklasa da bunların hangi tedaviler olduğunu belirtmedi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.