Koronavirüs: Aşı denemesinde ikinci aşama

Koronavirüs: Aşı denemesinde ikinci aşama

ABD’de koronavirüs aşı deneyinin ikinci aşamasında aşı dozlarının verildiğini açıkladı.

ABD’de koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmalarını önde götüren Amerikan biyoteknoloji firması Moderna, klinik deneyin ikinci aşamasında her yaş grubundaki katılımcılara aşı dozlarının verildiğini açıkladı.

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, mRNA-1273 olarak bilinen koronavirüs aşı adayının iki dozunun 28 gün arayla uygulandığı ikinci aşamada, aşı adayının güvenli olup olmadığı ve bünyenin bağışıklık sistemini harekete geçirip geçirmediği değerlendirilecek.

Farklı yaş gruplarından 600 katılımcı yer alacak

Araştırmanın bu aşamasında, yaşları 18-55 arasında değişen ve 55 yaş üstünde olan iki farklı yaş grubundan 600 sağlıklı katılımcının yer alacağı belirtildi.

Bu kapsamda her katılımcıya iki aşılamada da 50 mikrogram (miligramın binde biri) ya da 100 mikrogramlık plasebo verilecek.

Katılımcılar ikinci dozun uygulanmasından sonra 12 ay boyunca takip edilecek.

Aşı çalışmasının üçüncü aşamasında da 25-100 mikrogramlık dozların uygulanmasının beklendiği, bu aşama kapsamında denemenin de Temmuz ayında başlamasının öngörüldüğü belirtildi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.